Πού θα βρείτε το τελειότερο κοκάκι της Αθήνας

Τα κοκάκια δε στολίζουν τα ράφια των ζαχαροπλαστείων τόσο συχνά όσο κάποτε. Το «ελληνικό προφιτερόλ», ίσως ξέπεσε από τη μόδα για να δώσει τη θέση του σε πιο μοντέρνα γλυκίσματα. Το κοκ, πάντως, είναι ένα από τα γλυκά που διαφέρει σημαντικά από το ένα κατάστημα στο άλλο. Κάποια είναι πιο σιροπιαστά, κάποια δίνουν έμφαση στην κρέμα, ενώ άλλα στη σοκολάτα, και μερικά στολίζονται από ξηρούς καρπούς.

Οι παραλλαγές είναι πολλές, αλλά τα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής Κάκαλης έχουν τελειοποιήσει τη συνταγή. Αντί για παντεσπάνι, ένα στεγνό αλλά απίστευτα αφράτο «μπισκοτάκι» αποτελεί τη βάση. Στη μέση, η μπόλικη, πάλλευκη κρέμα πατισερί μοιάζει με ένα λαχταριστό σύννεφο. Το παραδοσιακό γλάσο σοκολάτας γίνεται με αγνή κουβερτούρα, στην τέλεια θερμοκρασία. Το αποτέλεσμα είναι ονειρικό: ένα πανάλαφρο κοκ που δε γλυκίζει καθόλου και αφήνει μια πυκνή επίγευση κουβερτούρας.

Τα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής Κάκαλης είναι μια «αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση» που ιδρύθηκε το 1980.  Στα τρία καταστήματά της, στο Περιστέρι, το Ίλιον και την Πετρούπολη, φτιάχνει ολόφρεσκα, χειροποίητα γλυκά σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια. Σήμα κατατεθέν, στα κουτιά και τα ζαχαροπλαστεία τους, είναι το μοναδικό τους κοκάκι.

«Με αγάπη και συνέπεια στην ποιότητα χρησιμοποιούμε τα πιο αγνά υλικά για να σας προσφέρουμε μοναδικές γευστικές εμπειρίες! Ομορφαίνουμε τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σας, με ειδικά πακέτα για γάμους, βαφτίσεις και εκδηλώσεις», αναφέρει η αναπάντεχα εξυπηρετική ιστοσελίδα της. Εκεί, μπορείτε να πάρετε μια καλή «γεύση» όλων των προϊόντων που προσφέρουν τα ζαχαροπλαστεία Κάκαλης, αλλά και να διαλέξετε μεταξύ τριών «Πακέτων Προσφορών» για μια γιορτινή περίσταση, ένα πάρτι ή κάποιο εταιρικό event.

 

Δεν μπορείτε να παραγγείλετε τα γλυκά σας απευθείας από την ιστοσελίδα, αλλά μια περιήγηση τον κατάλογο θα σας ανοίξει γρήγορα την όρεξη για δια ζώσης επίσκεψη. Σε μια καρτέλα του site, το ζαχαροπλαστείο δίνει τις δικές του προτάσεις. Crème Brulee να σας τρέχουν τα σάλια, λαχταριστές τάρτες με φρούτα, cupcakes, εκλέρ και, σε πρωταγωνιστικό ρόλο, το καλύτερο κοκ που θα βρείτε στην πόλη. Στα 43 χρόνια απ’ όταν ο Κάκαλης έφτιαξε το περίφημο κοκάκι του, η παράδοσή του ζει στη Αθήνα και προσελκύει ανθρώπους από όλες τις γωνιές της.

Πηγη: Athens Voice